Olajégő     Webshop     Kosár
  OLAJÉGő
  Működési elve
  Eltüzelhető olajok
  Teljesítmény kategóriák
  A biztonságról
  Beépítés, telepítés
  Karbantartás, olajkezelés
  Fizetés, szállítás, garancia
  Megrendelés
  Referenciák

Az olajégő bizonsági rendszere

A teljesen automatikusan működő olajégő a szobatermosztáttól (vezérlőegységtől) kapott jel után megkezdi az égőfejen elhelyezkedő olajtartályban lévő olaj beállított értékre történő felfűtését, majd annak elérésekor automatikusan indul.

Az üzemelés biztonságos felügyeletéről az égőfej minden egyes, az égőfej működését meghatározó egység (égési és porlasztási levegőellátás, olajellátás, olajfűtés, áramellátás) ellenőrzését végző biztonsági elem gondoskodik.

A KROLL olajégők biztonsági rendszere egyedülálló a forgalomban lévő, azonos kategóriájú és működési elvű univerzális olajégők között: biztonságos és biztos üzemelés mindenek felett.

Ne felejtse: egy jól karbantartott olajégő akár 15 éven keresztül is ellátja a fűtést (és melegvízelőállítást) otthonában, vállalkozásánál ezért a biztonság nem elhanyagolható.
Olcsóbb égőfejet találhat, de jobbat és biztonságosabbat az univerzális égőfejek között nehezen.

1. A primerlevegő felügyelete:
Az olaj porlasztását biztosító primerlevegő betáplálása külső kompresszorról (légvezetékről) történik. A kompresszor (légvezeték) által biztosított nyomás redukálását az égőfejen elhelyezett nyomásszabályzóval végezhetjük.
Ezen reduktor meghibásodása esetén bekövetkező nyomásemelkedés hatására a beépített biztonsági szelep kinyit, ezáltal szüntetve meg az olaj további beporlasztását, a kazán szempontjából károssá válható teljesítménynövekedést. A beporlasztás megszűnését követően a lángőr érzékeli a láng kialvását és leállítja az égőfej többi funkcióját is.

2. A szekunderlevegő felügyelete:
Az égéshez szükséges levegő (oxigén) biztosításáról az elektromotorral hajtott, az égőházban elhelyezett ventillátor gondoskodik. Az elektromos motor meghibásodása esetén az égéshez szükséges levegőellátás megszűnik, így a beporlasztott olaj elégetéséhez nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű égést biztosító közeg (oxigén).
Az égés léghiányos környezetben folytatódna, amely csak korlátozott mennyíségű olaj elégetését tenné lehetővé, vagyis a kazánban felgyülemlene a tüzelőanyag, az égés nagyfokú füst és koromkibocsátással járna.
Ennek megakadályozásáról a vákumérzékelő gondoskodik, amely a ventillátor által keltett nyomáscsökkenést érzékelve, annak megszűnésekor (ventillátormotor hiba miatti leállása) az égőfejet kikapcsolja.

3. Az olajhőmérséklet felügyelete:
Az olaj megfelelő hőmérsékletre történő fűtéséről az égőfej tartályában található fűtőpatron gondoskodik. Az olaj felfűtési hőmérséklete a szabályozó termosztáton keresztül állítható be. A beállított hőmérséklet elérésekor a termosztát a fűtőpatront kikapcsolja. A termosztát meghibásodása esetén a fűtőpatron az olajat korlátozás nélkül fűtené öngyulladást okozva 300 Celsius fok (ásványi olaj) körüli értéken.
A szabályozó termosztát esetleges meghibásodását nemesacél érzékelős hőkorlátozó felügyeli, amely az olajhőmérséklet 160 Celsius fokot elérő értéke esetén áramtalanítja az égőfejet.

4. Az olajszint felügyelete:
Az égőfej tartályában szerelt úszó mikrokapcsolón keresztül vezérli a folyamatos olajellátást. Minimumszint elérésekor bekapcsolja, maximumszint elérésekor megszakítja a tápszivattyú (vagy mágnesszelep) áramellátását így szabályozva az olajszintet.
A mikrokapcsoló maximumszintet jelző egységének meghibásodása esetén az olaj betáplálását végző egység továbbra is működne túltöltve ezáltal a tartályt. A mikrokapcsolónak azonban van egy következő kapcsolási szintje, mely túltöltés esetén az egőfej működését letiltja. Amennyiben ez a jelzőszint is meghibásodna és a tartály továbbra is töltődne, úgy a tartály oldalán kiképzett kiömlőnyílásokon az olaj a tartály alatti felfogótálcába folyik, ahol egy úszó kapcsolót megemelve a kapcsoló megszakítja az égőfej és azáltal a tápszivattyú áramellátását.

5. Az égőfej általános felügyelete:
Bármely egyéb működés közbeni hiba esetén a láng felügyeletét ellátó lángőr az égőfejet ~20 másodpercnyi újraindítási kísérlet után leállítja, amennyiben az indítás sikertelen (nincs láng). Ilyen eset például az olajszint minimum alá csökkenése az égőfej olajtartályban, éghetetlen folyadék jelenlétének következtében kialvó láng.

6. Elektromos biztonság:
Az égőfejek elektromos és műszaki üzembiztonságának tesztelését a németországi TÜV Rheinland végezte.



LETÖLTÉS
Rövidített kezelési útmutató


KAPCSOLAT
Email írása
06 20 373 8131
VIBER
Rólunk ÁSZF Mangone Kft. Telefon: 06 20 373-8131