Olajégő     Webshop     Kosár
  OLAJÉGő
  Működési elve
  Eltüzelhető olajok
  Teljesítmény kategóriák
  A biztonságról
  Beépítés, telepítés
  Karbantartás, olajkezelés
  Fizetés, szállítás, garancia
  Megrendelés
  Referenciák

Az olajégő karbantartása

Annak érdekében, hogy az olajégő hosszú időn keresztül szolgáljon, az alábbi karbantartási munkák elvégzése valamint az olajkezelés alapvető szabályainak betartása szükséges különösképpen fáradtolaj tüzelése esetén.

Karbantartás
3 napot meghaladó állásidő után az olajból esetlegesen kiváló vizet a leeresztőcsapon keresztül le kell engedni az égőtartályból.

Havonta:
- a rendszerben található szűrők tisztítása
- az égőtartály ellenőrzése, szükség esetén a szennyeződések, lerakódások, víz eltávolítása
- fotocella tisztítása; szükség esetén a gyújtóelektródák és torlasztótárcsa tisztítása, fúvóka nagynyomású levegővel történő átfujása (kiszerelés nélkül, leengedett égőtartály mellett, ellenirányból)
- gyújtóelektródák beállításának ellenőrzése, szükség esetén beállítása

Évente illetve fűtési szezon végén és előtt a havi karbantartásban leírtak végrehajtása valamint az égőtartályban lévő fűtőpatron és az égőtartály alapos tisztítása. Az olajégő üzemeltetése tiszta gázolajjal 50°C előfűtéssel 20 percen keresztül.

Fáradtolaj tüzelése esetén a havi karbantartási, tisztítási feladatok közül az égőtartály, a torlasztótárcsa ellenőrzését, tisztítását valamint 3dl olaj tartályból történő leengedését és 3dl gázolajjal történő utántöltését 2-3 hetente kell elvégezni.
Lerakódások és salak képződése a kazánban fáradtolajok esetében elkerülhetetlen, a torlasztótárcsán esetlegesen megjelenő lerakódás a normál üzemmenetbe tartozik.
A torlasztótárcsa tisztán tartásához (öntisztulás) a kerámiarost vagy hőálló acél lángcső jelentős segítséget nyújt.

Az égőfej tisztítása mellett a kazánt is rendszeresesn ki kell takarítani, a salakot és a lerakódásokat el kell távolítani, mivel ezek a hőátadó felületekre rakódva csökkentik a hőátadás (a kazán) hatásfokát is, azaz a kazán a bevitt azonos mennyiségű tüzelőanyag (energiatartalom) elégetése mellett lényegesen kevesebb hőenergiát tud hasznosítani, átadni a fűtési rendszernek.

Csak a tiszta kazán működik optimálisan. Már pár miliméteres lerakódás a kazánban 8-13%-al növeli a tüzelőanyagfelhasználást, azonos teljesítmény eléréséhez.


Az olajkezelés alapvető szabályai

1. Az olajat fagymentes helyen kell tárolni. 4°C alatti hőmérséklet esetén a külső olajtartályban lévő olajat fel kell fűteni.

2. A tüzelőanyagban benzin, higító, alvázvédő, festék, lemosásra, zsíroldásra alkalmazott vegyszer (pl. brigéciol), egyéb vegyszer, víz, fagyálló nem lehet.

3. Az olajat az égőfejbe juttatás előtt minimum 100 mikron finomságú szűrőn átengedve kell a fizikai szennyeződésektől megtisztítani.

4. Hidegen préselt növényolajok esetében az olajat legalább 4 hétig ülepíteni kell, majd ezt követően üledékmentesen tölthető az égőfejet közvetlenül ellátó tüzelőanyagtartályba.LETÖLTÉS
Rövidített kezelési útmutató


KAPCSOLAT
Email írása
06 20 373 8131
VIBER
Rólunk ÁSZF Mangone Kft. Telefon: 06 20 373-8131