Olajégő     Webshop     Kosár
  OLAJÉGő
  Működési elve
  Eltüzelhető olajok
  Teljesítmény kategóriák
  A biztonságról
  Beépítés, telepítés
  Karbantartás, olajkezelés
  Fizetés, szállítás, garancia
  Megrendelés
  Referenciák

Az olajégő működése

A KROLL KG/UB típusú olajégő családja a hagyományos nyomásporlasztásos égőktől eltérően levegőporlasztásos üzemben működik, így az égő működtetéséhez szükség van külső kompresszorra (min. 1,5 bar, KG/UB 20P-100 esetén 80 liter/perc, KG/UB 150-200 esetén 150 liter/perc légszállítás). Az égőfejet ellátó légvezetékbe vízleválasztót kell beépíteni a víz égőfejbe jutásának megakadályozására.

Az égő primerlevegő szabályzó egységére kötött magasnyomású levegő az égőfej tartályából felszívja és elporlasztja az olajat (hasonlóan a karburátorokhoz).
A levegőporlasztásos módszernek köszönhetően a fuvóka nagy szabad átömlő-keresztmetszettel rendelkezik, így dugulás még viszonylag magas szennyezettségű olajok esetén sem történik.

Az égőn nincs tápszivattyú, egy külső szivattyúegység juttatja az olajat az égőtartályba vagy az égőnél magasabbra helyezett olajtartályból gravitációs úton folyik le az égőfej nyitott előfűtőtartályába.

Az előfűtőtartályban található egy úszókapcsoló, amely a tartály feltöltését szabályozza. A megfelelő olajszint elérésekor a tápszivattyút kikapcsolja vagy ejtőtartálynál a tüzelőanyag vezetékbe épített mágnesszelepet zárja.

Az előfűtőtartályban helyezkedik el a fűtőpatron, mely az olajhőmérséklet szabályozón beállított hőmérsékletre fűti az olajat. A beállított hőmérséklet elérésekor az égő automatikusan indul.

LETÖLTÉS
Rövidített kezelési útmutató


KAPCSOLAT
Email írása
06 20 373 8131
VIBER
Rólunk ÁSZF Mangone Kft. Telefon: 06 20 373-8131