Kezdőlap        Megoldások         Szolgáltatások         Termékek         A jövő útjai
      Termékek / Puffertartály
PUFFERTARTÁLY
Alkalmazás elõnyei
Mekkora kell?
Típusok
Megrendelés, szállítás

Kapcsolódó termékek
Kazánok
Napkollektoros rendszerek
Napelemes rendszerek
Szélturbina
Kapcsolódó szolgáltatás
Fűtési rendszerek tervezése és komplett kivitelezése


PuffertartályA puffertartály hõszigeteléssel van ellátvaMinden igényre választható megfelelõ puffertartály

A puffertartály tulajdonképpen egy jól szigetelt melegvíztároló amely a melegvizet termelõ berendezések (kazán, napkollektor, hõszivattyú, stb.) által elõállított hõenergiát késõbbi felhasználásra eltárolja. A megtermelt és eltárolt hõenergiát fûtésre, melegvízelõállításra bármikor felhasználhatjuk a késõbbiekben.

Napkollektorok, hõszivattyúk alkalmazása esetén a puffertartály a rendszer kikerülhetetlen része, mivel a hõenergia megtermelése és felhasználása között hosszú idõ is eltelhet, illetve maga az energiaelõállítás folyamata is idõt vesz igénybe.

Szilárdtüzelésû kazán (fa, pellet, szén) mûködése közben a kazán által megtermelt, de felhasználásra nem kerülõ (a fûtési körbe nem továbbított) hõenergiát a puffertartály eltárolja (hasonlóan az akkumulátorokhoz áram esetében), ezáltal a tüzelõanyag lefolytás nélkül, megfelelõ légfelesleg mellett tud elégni, mivel az épület felfûtését követõen a kazánt nem lezárni.

Egy puffertartállyal szerelt fûtési rendszer hatásfoka ennek eredményeképpen lényegesen jobb (praktikusan kevesebb tüzelõanyagra van szükség egy fûtési szezonban). A hatásfok növekedése mellet a tökéletesebb égésnek köszönhetõen a füstgáz összetétele is javul, kevesebb szennyezõanyagot juttatva a levegõbe.

Ez az elõny különösen az átmeneti idõszakokban jelentkezik, amikor is nincs szükség akkora hõenergiára, amekkorát a kazán megtermel, a felesleget a puffertartály eltárolja - a megtermelt hõenergia nem megy veszendõbe.

További elõny puffertartály alkalmazása esetén a komfort növekedése, mivel a fûtött épületben hosszabb idõre elnyújtható, kiegyensúlyozottabb fûtés biztosítható, valamint kevesebb figyelmet kell fordítani a kazán felügyeletére.

Nézzük számszerûsítve a puffertartály elõnyeit szilárdtüzelés esetében:

 Alkalmazás elõnyei Mekkora kell? Típusok Megrendelés, szállítás
Rólunk ÁSZF Natúr-Energia Kft. 9176 Mecsér, Petőfi u. 4. Telefon: 06 30 560-5712