Kezdőlap        Megoldások         Szolgáltatások         Termékek         A jövő útjai
      Termékek / Szélturbina
SZÉLTURBINA

Kapcsolódó termékek
Napkollektoros rendszerek
Légkollektoros rendszerek
Napelemes rendszerek
Puffertartály
Kapcsolódó szolgáltatás
Fűtési rendszerek tervezése és komplett kivitelezése

Szélturbina

A szél vonzó energiaforrás. Nagy előnye, hogy nem környezetszennyező és alkalmas hálózatba integrálható elektromos áram termelésére. A szélenergia befogása ún. szélturbinákkal (szélmotor) történik.
A szélturbinák közös jellemzője a magas műszaki színvonal, a rendkívül megbízható működés és a csekély karbantartási igény.

Mivel a szél, mint időjárási jelenség kötődik az évszakokhoz, nem mindegy, hogy mikor és mennyi energiát tudunk termelni vele és azt mire hasznosítjuk. Nyáron viszonylag kevés a szeles időszakok aránya, míg az átmeneti évszakokban és télen az időjárás szélben gazdag. A nyári, gyenge szeles időszakban a szélturbina a szélenergia hasznosításának optimális eszközei, elsősorban vízszivattyúzásra, az átmeneti évszakokban, télen a szélturbiák, villamos energia termelésére, melegvíz előállítására, fűtésre. Ha célunk az, hogy egész évben biztosítsuk a villamos energia ellátást, a hibrid rendszer az optimális megoldás.

A szélturbina 3 fázisú váltóáramot termel, ez lehetővé teszi nagyobb távolságokban a villamos energia csekély veszteséggel járó átvitelét.
Ez biztosítja azt az előnyt, hogy a szélturbina telepítési helye és az energia felhasználási helye között nagyobb távolság létesíthető.

A szélturbina egyik optimális alkalmazási területe a melegvíz előállítása és a fűtésrásegítés.
A rendszerben elmarad a töltésszabályzó egység alkalmazása, a szélturbina egy csatolóegységen keresztül egy fűtőpatront lát el villamos energiával. A szabványos kialakítású fűtőpatron melegvíztárolóba, fűtési puffertartályba csavarozható.

Akkumulátor töltése esetén a megtermelt 3 fázisú váltóáramot egy töltésszabályzó egység konvertálja át 12/24/48 Voltos akkumulátorok töltésére alkalmas egyenárammá és egyben szabályozza az akkumulátor töltési folyamatát, valamint megakadályozza az akkumulátor élettartamát károsan befolyásoló túltöltést, túlzott kimerítést. Valamennyi járatos akkumulátortípus töltésére alkalmazható a töltési folyamat paramétereinek beállításával.

Figyelem!
Szélturbina telepítésének feltételeiről a beruházást megelőzően érdeklődjön a helyi önkormányzatnál.Jobb sav

Kapcsolatfelvétel
Email írása
06 30 560 5712
06 20 373 8131
Rólunk Natúr-Energia Kft. 9176 Mecsér, Petőfi u. 4. Telefon: 06 30 560-5712